Induló osztályok, képzési formák, tehetséggondozó programok a 2019-20-as tanévben az Eötvös Gyakorlóiskolában

Kategória: Információk, 2018. szeptember 25., kedd

Beiskolázás az első évfolyamra az Eötvös Gyakorlóiskolában

A 2019-20-as tanévben az Eötvös Gyakorlóiskola három első osztályt indít.

A gyakorlóiskola nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra ezért mindhárom induló első osztályban különböző tehetséggondozó programok közül lehet választani.

A 2019-20-as tanévben az Eötvös Gyakorlóiskola három első osztályt indít.

A gyakorlóiskola nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra ezért mindhárom induló első osztályban különböző tehetséggondozó programok közül lehet választani.

1. a osztály
Általános tantervű osztály, kisfelmenő rendszerben,
idegennyelvi tehetséggondozó programmal, ahol választható nyelv az angol, vagy a német, vagy a francia

1. b osztály
Általános tantervű osztály, nagyfelmenő rendszerben,
fél osztályban idegennyelvi, fél osztályban testnevelés tehetséggondozó programmal, választható nyelv az angol, vagy a német, vagy a francia

1.c osztály
Általános tantervű osztály kisfelmenő rendszerben,
fél osztályban idegennyelv, fél osztályban matematika tehetséggondozó programmal választható nyelv az angol, vagy a német, vagy a francia.

A meghirdetett tehetséggondozó programokon kívül délutáni tehetséggondozó foglalkozások is indulnak: futball, torna, népi furulya, citera, grafika, falmászás, vívás, kosárlabda.

A beiskolázással kapcsolatban tájékoztató szülői értekezletre 2018. november 6-án, kedden 17 órától kerül sor az Ungvár sétány 12. alatti épület aulájában. Nyílt tanítási nap 2018. november 7-én, szerdán 8 órától lesz az Eötvös Gyakorlóiskolában.

 

Beiskolázás az ötödik évfolyamra az Eötvös Gyakorlóiskolában

A gyakorlóiskola a 2019-20-as tanévben az ötödik évfolyamon négy osztályt indít.

5.a nyolcosztályos gimnáziumi osztályidegen nyelvi orientációval
5.b osztály nyolcosztályos gimnáziumi osztály matematika orientációval
5.c osztály általános iskolai osztály matematika tagozat
5.d osztály általános iskolai osztály rajz tagozat

Beiskolázás a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium gimnáziumi tagozatának 9. évfolyamára

A négy évfolyamos gimnáziumban 4 képzési forma közül válogathatnak a megye 8. osztályosai.

A matematika-tagozatra jelentkezők e tantárgy emelt szintű oktatása mellé plusz specializációt is választhatnak informatikából vagy fizikából és felkészítést kapnak a műszaki, illetve természettudományos felsőoktatási tanulmányokra.

A biológia-kémia tagozaton mindkét tantárgyból emelt szintű oktatás folyik. A tagozaton végzők az orvosi, agrár, illetve természettudományos felsőoktatási intézményekbe nyernek felvételt jó eséllyel.

Az utóbbi évek legnépszerűbb párosítása az angol nyelv - informatika emelt szintű oktatás volt, de választható a két tárgy külön-külön is. A következő tanévtől Nyíregyházán egyedülálló módon meghirdetjük az angol tagozatot teljesen kezdő vagy újrakezdő szintről, így nálunk lehetőségük lesz azoknak a tanulóknak tagozatos képzésre, akik bizonytalanok a tudásukban, illetve még soha nem tanulták az angolt. Emiatt eltöröljük a szóbeli felvételit angol nyelvből. A felsőfokú tanulmányokra történő felkészítés mellett a 9-10. évfolyamokon a középfokú nyelvvizsgát, míg a legjobbak a 11-12. évfolyamokon már felsőfokú nyelvvizsgát célozhatják meg.

Azoknak a nyolcadikosoknak, akik nem kötelezték el magukat egyik említett tantárgy mellett sem, bátran ajánlhatjuk az Eötvös Gyakorló általános gimnáziumi tagozatát. Itt az általános tantervű gimnáziumi képzés a 11-12. évfolyamon kiegészül a tanuló által később választott tantárgyak emelt szintű fakultációs oktatásával.

Az iskola vonzerejét növeli, hogy 5 élő idegen nyelvet is oktatnak: az angol, francia, német, olasz és orosz nyelveket.

A felvételi eljárás rendjéről, a felvételi követelményekről, az ingyenes felvételi előkészítőről és a 2018. október 2-án tartandó nyílt tanítási napról bővebb információt szerezhetnek az érdeklődők a 2018. október 1-jén 17 órakor kezdődő Pályaválasztási szülői értekezleten.

Az intézmény nyújtotta egyéb lehetőségekről bővebb információ az iskola honlapján olvasható.

Jelentkezési határidő: 2019. február 18.

Kérjük, tájékozódjanak az intézmény honlapján!

Eötvös Gyakorlóiskola

© 2010-2019 Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 12. Telefon: +36 (42) 599-415 E-mail: eotvos@nye.hu

Fel